Langs de fietslussen worden door de gemeentes van het Brugse Ommeland en de Leiestreek ook verschillende bijzondere activiteiten georganiseerd die hun eigen bijzondere band met de koers en de Flandriens belichten. De activiteiten zijn heel divers en omvatten bijzondere fietstochten, expo’s en lezingen tot speciale Flandrienmenu’s om terug op krachten te komen!

Activiteiten Nov-Dec-Jan

DOEN – 19de Damse Smokkeltocht

18 januari 2014 van 8u30 tot 14u00
Moerkerke (Damme)

Damse SmokkeltochtDe Damse Smokkeltocht is een veldtoertocht voor recreanten met vrije start tss 8u30 en 14u00. De tocht loopt grotendeels door de Damse polders tot tegen de Nederlandse grens met de Damse Vaart en de 2 samenlopende kanalen (Schipdonk- en Leopoldskanaal) steeds in de buurt. De tocht is toegankelijk voor beginnende mountainbikers en de ervaren mountainbikers. Er is keuze tussen 3 afstanden 29/38/49km.

Praktische info:
* €: 3 euro voor aangeslotenen bij VBR/VWB of WBV, 4 euro voor niet aangeslotenen (1€ extra voor dagverzekering)
* A: Sportpark Meuleweg, Vissersstraat 2A, 8340 Moerkerke
* T: 0472/33.29.44
* E: sint.ritatrappers@telenet.be - W: www.sintritatrappers.be

lijn

PROEVEN – Flandrienmenu en fototentoonstelling Koolskamp Koers in Restaurant Het Handelshuis
Koolskamp

FlandrienmenuIn 1908 werd in restaurant Het Handelshuis het Kampioenschap van Vlaanderen gesticht. Het kampioenschap wordt nog steeds georganiseerd, op de derde vrijdag van september, en is thans één van de oudste wielerwedstrijden. Na een stevige rit langs de ‘Iedereen Flandrien’ fietslus kan je in restaurant Het Handelshuis terug op krachten komen. Op de spijskaart staat een speciaal Flandrienmenu.

In het restaurant verwijst een collage van oude foto’s hoe wielrenners in het Kampioenschap van Vlaanderen streden naar de leeuwentrui.

Praktische info:
* A: Dorpsplein 4, Koolskamp (Ardooie)
* T: 051/74.66.77

lijn

PROEVEN – Proeven van Kasseileggersbier
Eernegem - De Buuzestove

Kasseileggers jpeg

Praktische info:
* A: Stationsstraat 174 – 8480 Eernegem – West-Vlaanderen
* T: 059/29.03.42
* E: info@debuuzestove.be - W: www.debuuzestove.be